اختلال اضطراب فراگیر، به عنوان یک اختلال مزمن غالبا چند سال پیش از افسردگی خود را نمایان می کند. معمولا افراد مبتلا به این اختلال، مشکلات خود را “عادی و طبیعی” می دانند و اغلب خود را افرادی “نگران” توصیف می کنند. اما نگرانی برای این افراد وضعیت دوگانه ای ایجاد می کند، به صورتی که آنان معتقدند نگرانی از یکسو به آنان کمک می کند در برابر شرایط استرس زا آمادگی لازم را داشته باشند و از سوی دیگر فکر می کنند این نگرانی برای آنها مشکل ساز شده و باید سریعا آن را متوقف کنند. علائم و نشانه های اختلال اضطراب فراگیر عبارتند از نگرانی شدید و مزمن همراه با علائم جسمانی. سایر نشانه ها عبارتند از خستگی زود هنگام، بی قراری، تحریک پذیری، تنش عضلانی و بی خوابی.
نگرانی درباره مسائل مختلف، ویژگی متمایزکننده اختلال اضطراب فراگیر از سایر اختلالهای اضطرابی است. در واقع، افراد مبتلا به این اختلال، اغلب در مورد مسائل مختلف نگران هستند و این نگرانی محدود به موقعیت یا شرایط خاصی نیست. این اختلال در زنان نسبت به مردان شایع تر است (نسبت ابتلای زنان به مردان 5/2 به 1 است).
سایر اختلالات روانشناختی که در فرد مبتلا به اضطراب فراگیر دیده می شود عبارتند از اضطراب اجتماعی، هراس یا فوبی خاص، افسردگی، سندروم روده تحریک پذیر و اختلال شخصیت. 90 درصد افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر، در طول زندگی خود حداقل یک اختلال روانشناختی دیگر را هم تجربه می کنند، که افسردگی شایع ترین آنها می باشد و درجات شدید این اختلال می تواند این افراد حتی در معرض خودکشی قرار دهد.
افراد مبتلا به نگرانی مزمن، معمولا گزارش می کنند که والدینی بیش از حد مراقبت کننده داشته اند، محبت کمتری از جانب والدین خود دریافت کرده اند، والدین آنها در کودکی با هم رابطه سردی داشته اند و یا از هم جدا شده اند و مشکلات زیادی در یادآوری تجربیات کودکی دارند.
علیرغم مزمن بودن اختلال اضطراب فراگیر و همچنین احتمال خیلی پایین بهبودی خود به خودی آن، جای امیدواری است که امروزه شاهد درمان های موثری برای این اختلال هستیم.
فرم درخواست مشاوره روانشناسی بالینی توانبخشی روانسنجی در شیراز